Казино OrientXpress
действителен 08 май 2020
4.5
оценявам Христов Стоян
RTP
96.81%
 • Подходящо за мобилни устройства
 • Чат на живо на разположение 24/7
 • Личните и финансовите данни са безопасни
бонус
250% бонус до 977 лв
Платежни системи
Разработчик на софтуер
Лицензиран

Игра на покер онлайн в България

През последните години играта на покер в България доби значителна популярност. Все повече и повече хора проявяват интерес към тази предпочитана от най-запалените играчи хазартна игра. Най-хубавото при нея е, че може да се играе от различен брой хора- от двама до десет играчи. Към този момент са познати стотици разновидности, но безсъмнено най-разпространеният вид покер в България е Тексас Холд‘ ем. Освен това, той е един от най-лесните за научаване. Ако сте решили да играете покер онлайн ви съветваме да прочетете внимателно тази статия. Ние ще ви дадем кратък урок относно как да започнете да играете Тексас Холд‘ем и ще ви представим редица концепции, които присъстват в повечето варианти на покера като лимити на маса и залагания, определяне на добра ръка, изкуството да знаеш кога да заложиш и кога да се откажеш. Когато се запознаете по-отблизо с тези съвети и правила вече ще сте готови за първата си игра на покер. Със сигурност тази игра ще ви донесе много емоции, както и добри печалби.

Правила при играта на покер. Видове покер

Разбира се преди да започнете да изучавате тънкостите на покера по-подробно, трябва да решите кой точно вид ви се струва най-лесен и най-интересен. Съществуват голям брой варианти на покер игри, но трябва да имате предвид, че от тях има четири основни вида. Нека разгледаме всеки от тях.

Straight (Стрейт) Покер

Този вид покер се играе със стандартно тесте от 52 карти. Попринцип може да се играе с от 2 до 14 играчи, но най-добре се получава когато играчите са 7-8 на брой. Основната цел тук е да се подредят картите комбинации от две или повече карти от един ранг или поредици от карти от една и съща боя.

Stud (Стад) Покер

При този вариант всеки играч получава комбинация от карти за покер- едните с лицето надолу, другите с лицето нагоре, които се раздават в няколко рунда за залагания. Най-широко разпространеният вариант е със седем карти.

Draw (Дроу) Покер

Когато играете този вид покер, ще ви бъде раздадена една ръка преди първия рунд на залагане и след това ще можете да развиете ръката си като теглите и заменяте карти. В повечето случаи залаганията започват от играча отляво на дилъра.

Community Card (Къмюнити Кард) Покер

Този вариант се свързва с всяка игра на покер, при която се използват общи карти наричани още „споделени карти“. Те се раздават в центъра на масата с лице нагоре. На всеки играч се раздава незавършена ръка, която да се комбинира с общите карти.

Етапи на играта и раздаване

ПокерТексас Холд‘ем е най-известната версия на покера по целия свят затова ще я използваме, за да обясним възможно най-разбираемо правилата и отделните етапи на играта. Много онлайн казина редовно организират покер турнири, които ви дават реалния шанс да спечелите огромни суми. Ако напишете в търсачката покер бг ще намерите повече информация за подобни турнири в България.

Играта на Тексас Холд‘ем покер обикновено започва с раздаването на картите, което се извършва от дилър. На всеки играч се раздават по две карти с лицето надолу. Той може да ги погледне, но трябва да ги прикрива от останалите. След това дилърът раздава нови пет карти, които поставя пред себе си. Целта на играча е да комбинира своите карти с тези карти, за да образува най-добрата ръка.

В първия етап на играта се поставят блайндове. Започва се от играча, който се намира отляво на дилъра и трябва да се направят само 2 задължителни залога преди всяка ръка. Първият играч трябва да избира между три възможности: може да плати, да вдигне залога или да се откаже.

Във втория етап дилърът трябва да отстрани от тестето най-горната карта, за да се избегнат всякакви измами. След това той обръща следващите три карти с лице нагоре и ги поставя върху масата. Играчите могат да платят, да вдигнат залога или да пасуват.

В третия кръг отново се маха най-горната карта, а следващата се обръща до първите три. В последния кръг пак се отстранява горната карта, а петата и последна се поставя на масата с лице нагоре. В случай, че няколко играчи имат ръце, които са еднакви по сила, следващата най-висока карта в ръката им ще трябва да определи победителя. Ако няма такава, сумата трябва да се разпредели между играчите.

Покер позиции

Ако проявявате интерес към покер игри като тексас холдем, трябва да имате предвид, че позицията, на която се намирате има огромно значение. Нека разгледаме най-важните позиции и термини в покера, за да може да сте подготвени максимално добре за вашата игра.

Да започнем с така наречената Early Position. Това е начална позиция, но не се смята за добра, защото от вас ще се изисква да правите залози във всеки кръг.

Средната позиция (Middle Position) не е толкова лоша, но не е и най-добрата, а късната позиция (Late Position) е най-предпочитана и смятана за най-добра, защото ви дава възможност да наблюдавате останалите и да залагате след тях.

Позицията на дилъра се нарича (Dealer (D)) или бутон. След това можем да преминем към позицията на малкия блайнд (Small Blind). Тя се намира отляво на дилъра.

След нея отляво се намира позицията на големия блайнд (Big Blind). Продължаваме с позицията в ляво от големия блайнд, която се казва Under The Gun (UTG). И накрая, позицията в дясно от дилъра се нарича Cut-Off и се счита за втората най-добра. Ако се чудите: Как да играем покер? Този кратък наръчник е на ваше разположение.

Сила на ръцете. Как да изиграете първата си ръка

Сигурно сте чували някой да каже, че някой има добра и силна ръка когато стане въпрос за игра на покер. Печалбите в тази хазартна игра се определят според установената сила на ръцете в покера. В случай, че имате 5 последователни карти от една боя например десетка, вале, дама, поп и асо значи имате Флаш Роял, което е възможно най-силната от всички видове покер ръце. Възможно е да имате и само Стрейт, което ще рече отново 5 поредни карти, но може и да са от различни бои. Ако играчите имат еднакви карти по сила ще се наложи печалбите да се разделят.

Други печеливши ръце в покера са чифтовете от две или три еднакви карти. Ако имате четири еднакви карти вече говорим за каре. Естествено не винаги се получават такива комбинации и ако липсват чифтове или каквато и да е последователност, победителят ще бъде този, който има най-високата карта. И стигнахме до действията, които можете да предприемете когато играете първата си ръка на покер. Ако смятате, че нямате хубави карти можете просто да се откажете, което е познато като Фолд.

Всеки играч може същода избере опцията Кол, което значи да плати същия залог направен от друг играч. И накрая, ако решите да вдигнете залога, това се нарича Рейз и ще трябва да платите най-високия залог до момента.

Да заложите или да се откажете. Игра на предварителния Флоп

При играта на покер трябва да запомните едно нещо: решенията, които ще вземете преди етапа наречен флоп ще бъдат от изключителна важност за вас- или ще ви помогнат да успеете или ще ви провалят, така че внимавайте. Сега ще ви представим някои лесни покер стратегии. Както казахме позицията, която ще заемете изобщо не е маловажна. Но най-важното, което трябва да съобразите е кога да вдигнете залога. Както вече ви е известно парите от залозите се събират на средата на масата и тази банка се нарича пот. Ако смятате, че имате най-добрата ръка все пак трябва да направите всичко възможно да се съберат колкото се може повече пари в пота. В началото може и да ви се стори трудно да свикнете с всички тези неща необходими за успешни игри на покер, но с времето и практиката ще ставате все по-добри. Естествено стремете се да изберете позицията в дясно от дилъра, защото както споменахме тя се смята за най-успешната и може да е от полза и на вас.

Как да познаете, че имате печеливша ръка

Ако не сте запознати със силата на ръцете и най-важните правила на покер, в този кратък наръчник ще ви дадем някои насоки. Ще разгледаме отделните покер комбинации, за да ви подготвим за вашата първа игра.

Най-силната ръка в покера се казва Роял Флъш. Тя се състои от десетка, вале, дама, поп и асо от еднаква боя. Следващата по сила ръка се казва Стрейт Флъш. Тя се състои от пет последователни карти от една боя, но ако повече играчи имат такава ръка печели тази, която завършва с по-висока карта. След това стигаме до ръката Four of a Kind, която се нарича Каре. Тя е съставена от четири еднакви карти, например 4 дами. Комбинацията Фул Хаус се състои от една тройка и един чифт. После преминаваме на следващата комбинация от карти наречена Флъш. Тя е образувана от пет карти от еднаква боя. Пет последователни карти пък образуват Стрейт, дори и да не са от една боя. Комбинацията от три еднакви карти се нарича Three of a Kind, а от два чифта Two Pair. Един чифт се състои от две еднакви карти, а ако няма чифтове печели най-високата карта.

Рундове на залагане и споделени карти

Ако търсите интересни игри с карти за двама, покерът е много добър вариант. Сега отново ще опишем отделните рундове на залагане, за да можете да се подготвите за вашата първа игра. При първия рунд, блайндовете трябва да направят залози преди да са видяли картите си. Определя се една сума, която трябва да бъде заложена от малкия блайнд, а големият трябва да заложи двойно на тази сума. И да не забравяме, че покерът е и между най-завладяващите игри с карти за трима, дори може да се играе и с още повече хора.

Първият рунд на залагане се нарича Пре Флоп. Играчите имат следните опции: фолд, кол, рейз или ол-ин.

При втория рунд наречен Флоп дилърът отваря три карти от тестето и ги поставя в средата на масата за общи. Тук имате и опция Check, която не ви задължава да залагате допълнително.

В следващия рунд Търн се отваря четвъртата карта, а във финалния рунд Ривър се открива последната пета карта. Последният етап от играта се нарича Шоудаун. Тук вече всички играчи показват своите карти, съответно се определя кой има най-силната ръка и печели пота.

Терминология в покера

Дойде моментът да ви запознаем и с най-употребяваните тексас покер термини:

 • All In  – означава, че играчът иска да заложи всичките си чипове на дадена ръка;
 • Блайнд – това е принудителен залог, който играчите намиращи се до дилъра са задължени да направят;
 • Голям Блайнд – това е по-големият от двата принудителни залога;
 • Малък Блайнд – по-малкият задължителен залог;
 • Блъф – това е залог, който е направен с ръка с малка вероятност за печалба
 • Бутон – най-често това е кръгъл жетон, който се поставя пред раздаващия картите. Използва се още и за самата позиция на дилъра;
 • Buy In – този термин се използва за минималната сума чипове, които играчите трябва да закупят, за да се присъединят към играта;
 • Кол – означава да платите залог, който е направен преди вас;
 • Чек – опция по време на залаганията, която означава изчакване;
 • Дилър – крупието, което раздава картите;
 • Флоп – етап от играта, при който се откриват първите три общи карти;
 • Фолд – когато някой се отказва и хвърля ръката си;
 • Пот – централното място на масата където се събират всички чипове от направените залози;
 • Stack – това е общият брой чипове, които всеки играч притежава в определен момент от играта;
 • UTG – позицията веднага след раздаващия картите (дилъра);
 • Чип – малък диск, който замества парите.

Съществуват и много второстепенни термини в игрите на покер. Чували ли сте за игра на карти с магаре? Ако един играч е наречен магаре на покер масата това означава че той е много неопитен, извършва необмислени действия, играе срещу всички шансове и не сгъва лошите си ръце. Най-интересното е, че в България вече е възможно да се създаде така наречената къща за покер и да се даде възможност на най-запалените фенове на хазартните игри да се запознаят и поживеят с най-опитните и успешни играчи на покер в страната.

Обобщение

Покерът е предпочитана игра от хиляди играчи в България. Онлайн казината предлагат различни разновидности на играта, но най-разпространения вид си остава Тексас Холд‘ ем покер. Имайте предвид, че познаването на цялата терминология е от много голямо значение както за начинаещите, така и за по-напредналите играчи. По този начин имате възможност да комуникирате с другите фенове на покера, да обменят опит или да измисляте най-различни стратегии за успешна игра. Има много сайтове, в които ще намерите покер игри автомати и ще откриете едно ново и по-вълнуващо ниво на забавление. Разгледайте внимателно какви турнири се предлагат в онлайн покер залите и прочетете условията за включване в тях. Можете да купувате чипове за покер на различни стойности в зависимост от предварително определените лимити в дадена зала.

Често Задавани Въпроси

 

📌Как да се научим да играем❓

Ако прочетете внимателно тази статия тя ще ви бъде много полезна, защото тук сме описали основните термини в покера, рундовете на залагане, силата на ръцете и всички други правила. И ако все пак нещо не ви е ясно можете да намерите достатъчно информация в интернет или да попитате някой по-опитен от вас.

📌Мога ли да правя пари, играейки покер❓

Отговорът е ДА, и то много! Най-опитните играчи по света се сдобиват с наистина огромни печалби. Разбира се това не може да се случи веднага, трябва ви време и желание да усвоите всички тънкости на тази игра. Така, че не се отказвайте и започнете своето покер начинание още сега.

📌Какви видове покер има❓

Към този момент са познати стотици разновидности на играта. Но най-популярният вид си остава Тексас Холдем Покер, който се играе със стандартно тесте от 52 карти и от 2 до 11 играчи.

📌Как се играе покер❓

Покерът се играе с дилър( крупие, което раздава картите) и различен брой играчи. На играчите се раздават определен брой карти, а другите карти са общи на масата, с които трябва да се направят печеливши комбинации. Играта се състои от няколко рунда, при които постепенно се отварят всички общи карти.

📌Как се играе Тексас Холдем Покер❓

Картите се раздават от дилъра. Малкият и големият блайнд трябва да направят своите задължителни залози, след това да се премине към другите рундове на залагане. Постепенно се откриват общите карти и накрая се разбира кой играч има най-силната ръка. Ако са на лице еднакви по сила ръце, печалбите се разделят.